150 150 ima pak logo

شرکت پخش ایما پاک سپهر، با نام اختصاری پخش ایما می باشد که یکی از معتبرترین شرکتهای پخش مواد غذایی، بهداشتی و لوازم آرایشی در کشور است. این شرکت در استان‌های تهران، البرز (کرج)، اصفهان و شیراز فعالیت دارد.

اطلاعات تماس

تاثیرات کالا های بدون مجوز (قاچاق) بر صنعت پخش موادغذایی و آرایشی بهداشتی

در ابتدا ،شاید برای عده ای این سوال پیش بیاید که اصلا کالاهای بدون مجوز (قاچاق) چیست؟

قاچاق کالا که نمونه ای از فعالیت اقتصادی زیر زمینی است که به زبان ساده به این معنی است ، کالایی را به طور غیرقانونی و بدون مجوز لازم را به دست مصرف کنندگان برسانیم .

از آنجاییکه تولیدکنندگان داخلی برای برآوردن نیاز های جامعه با مشکلاتی از جمله فقدان سرمایه کافی و عدم حمایت از طرف دولت و… روبرو هستند،از این رو قادر نیستند متناسب با میزان تقاضا، محصول تولید کنند و همین امر متاسفانه موجب به روی کار آمدن نهان فروشان سود جو میشود .

واردات بی رویه کالا و قاچاق و توضیع سریع آن چه تاثیری بر اقتصاد جامعه، تورم،اشتغال و ارزش پول ملی دارد؟

بدیهی است که قاچاق کالا، تولید ملی را دچار ایراد و اشکال می کند که در نتیجه این هرج و مرج ایجاداقتصاد ناسالم، مرغوب نبود کالا های غذایی و بهداشتی ،عدم نظارت برتولید آنها و حتی پخش محصولات غدایی خارجی را می نماید.

یکی از معضلاتی که قاچاق کالا به دنبال دارد افزایش میزان بیکاری است . با ظهور کالاهای بدون مجوز ارزان قیمت و بی کیفیت در کشور آحاد جامعه دیگر گرایش چندانی به خرید تولیدات داخلی محصولات بهداشتی و غذایی مرغوب و با قیمت متناسب را ندارند و به تبع آن کارخانجات و بنگاه های تولیدی و مشاغل آزاد و زود بازده رفته رفته مضمحل میشود که به عنوان مثال می توان به فروش مویرگی (موادغذایی،ارایشی بهداشتی و…) اشاره کرد که شمار قابل توجهی از مردم در این بخش مشغول به کار هستند که با ظهور کالا های بدون مجوز میزان در آمد و فروش این افراد کاهش میابد و در نتیجه معضلات اجتماعی و آمار بیکاری افزایش می یابد .

کاهش ارزش پول ملی فاجعه دیگری است که این فعالیت اقتصادی زیان بار به همراه دارد .

 

همانطور که میدانید برای ورود کالا به کشور ارز خارجی مورد نیاز است که برای حصول این مقصود باید مقدار هنگفتی از پول ملی را صرف خرید ارز خارجی نمود که این پدیده به کاهش ارزش پول ملی و تورم منجر میشود .

از دیگر پیامد های این فعالیت اقتصادی مخرب می توان به روی آوردن تولید کنندگان به خام فروشی اشاره کرد .فرض کنید کالای قاچاقی بامبلغ پایین به دست مصرف کننده می رسد ؛ حال اگر تولید کننده داخلی بخواهد همان کالا را تولید کند باید چندین برابرآن هزینه را متحمل شود،   

پر واضح است که تولید کننده داخلی محصولات غذایی،آرایشی بهداشتی و… از این کار صرف نظر می کند چرا که با زیان قابل توجهی مواجه می شود و در نتیجه به فروش مواد خام و واردات همان کالا روی می آورد . باگسترش این فعالیت اقتصادی غیرقانونی

حتی سلامت روان جامعه هم به خطر می افتد ومی تواند مشکلاتی فی المثل عدم انگیزه برای کار و رقابت در کار ، افسردگی ، اعتیادو معضلات اجتماعی دیگری را در میان مردم ایجاد کند .

عوارض ناشی از استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی قاچاق؟ 

متاسفانه بر کالاهای قاچاق در بخش تولید، واردات و پخش آن که به روش های مختلف(مویرگی ،شاهرگی، و…)انجام میشود نظارت کافی صورت نمیگیرد و این بدان معناست که این محصولات دارای هویت قانونی نیستند و اینکه اصلا مشخص نیست که تحت چه شرایطی تولید و عرضه می شود و نکته شایان توجه این است که این نوع محصولات نه تنها جنبه زیبایی دارند بلکه جنبه درمانی نیز دارند و به کار بردن لوازم آرایشی و بهداشتی که از طریق قاچاق به دست می اید ممکن است بسیار مضر باشد، همچنین پخش مواد غذایی بدون مجوز نیز می تواند سلامت مصرف کننده را در معرض خطر قرار دهد

 

احتمالااین علامت را بر روی گروهی از محصولات مشاهده نموده اید .درج این علامت اختصاری که معادل آن در فارسی کنترل کیفیت می باشد به این معنی است که کارشناسان تولید مراحل تولید محصول را طبق استاندارد های شرکت مورد بررسی و آزمایش قرار داده اند و بنابراین مصرف کننده می تواند با خیال راحت از آن استفاده کند اما در مورد کالای قاچاق کنترل کیفی بدین شکل وجود ندارد و از این رو استفاده از آن توام با ریسک بالایی است .

نکته پایانی این که واردات مواد غذایی باید زمانی صورت گیرد که تولید آن در کشور امکان پذیر نباشد و جزء نیاز های اولیه ی مردم باشد .

 

نوشته شده توسط شرکت پخش ایما پاک سپهر

نویسنده

شرکت پخش ایما

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما